Известие

Collapse
No announcement yet.

към специалистите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• към специалистите

Здравейте колеги, преди един месец алфата ми(33 1.7 IE 8v) скъса ангренажен ремък.
    След обикаляне по различни майстори и вдигане на ръце от тяхна страна реших сам да си я оправя.Изчетох много документация за двигатела която намерих във фарума и реших да сменя ролките и двата ремъка, направих на ръка 2-3 оборота на двигателя и след като се обедих че, нищо не трака запалих двигатела. За мое глямо учудване двигателя зароботи. Натихи обороти роботеше неравномерно(като но два цилиндара) а на високи работи супер. Изпробвах колата в движение и забелязах че мащноста е на половина. Реших да я покарам до съседния град но на средата на пътя колата взе да придърпва и така около 500 метра след това изведнъж кото че ли нещо се отпуши и двигателя заработи идеално. Изпробвах я до 170 км в час , колата вървеше но изтегляше по бавно от преди. На следващия ден като запалих колата на тихи обороти се чуваше някакво тихо тракане но то не идваше от двигателя а между него и скоростната кутия. След като двигателя достигна 90 градоса тракането изчезна и той стана прекалено тих. Когато е затворен капака не се чува нищо.
    Та запитването ми то ва затишие преди буря ли е и ако е такова е ясно че ще трябва да сваля главата от страната на която се скъса ремъка и можели тя да се свали без да се сваля двигателя.
    За застраховка: ако някой има глава втора опотреба оборудвана или клапани 2 всмукателни и 2 изпускателни( нови или втора употреба) да се обажа.
    Предварително благодаря на всички.
    ALFA ROMEO 33 1.7 IE с климатикsigpic

Тука специалисти нема!! Те отдавна не пишат в форума. Имам глави и клапани,а мога да пробвам да ти дам и някой съвет.
    RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
    0899832271 Сашо

Comment

Здравей колега, радвам се че точно ти си ми отговорил. От форума разбрах че боксерите са ти слабост и имаш много части за тях. Съвети приемам на драго сърце.
      Относно колата, утре ще пътувам до Поморие с нея и вчера и днес я вартях от всякаде. Гори си нормално при 90 -100 километра гори под 6 литра, непуши, негори масло форисира се супер, само това че когато е студен двигателя се чува това глухо тропане и изтегля по бано от преди.
      Колега ако не е проблем дами дадеш номера си за да мога да се свържа с теб и да се разберем за частите и тяхната доставка
      Last edited by terfenliata; d.m.y г., 22:15.

Comment

Как сме се разминали само,аз днес се върнах от Равда. Давам ти три номера. 0899832271,0887732271,0878832271
        RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
        0899832271 Сашо

Comment

Благодаря за номерата непременно щети звънна.
          Щеше да стане много хубаво да се срещнем на морето и да седнем на една хубава маса и да поприказваме.

Comment

Working...
          X